Per Arnoldis antifascistiske plakat “Det knækkede hagekors” fra 1993

På 50-årsdagen for modstandsfolkenes store sejrsdag 29. august 1943 arrangerede Aktive Modstandsfolk med støtte fra over 70 grupper og organisationer en gigantisk folkefest med over 100.000 deltagere på Rådhuspladsen og på Femøren, Amager. Per Arnoldi skabte her det antifascistiske logo - det brudte nazistiske hagekors - som vakte furore og var trækplaster i bl.a. Museum of Modern Art i New York.

På 50-årsdagen for modstandsfolkenes store sejrsdag 29. august 1943 arrangerede Aktive Modstandsfolk med støtte fra over 70 grupper og organisationer en gigantisk folkefest med over 100.000 deltagere på Rådhuspladsen og på Femøren, Amager.
Per Arnoldi skabte her det antifascistiske logo – det brudte nazistiske hagekors – som vakte furore og var trækplaster i bl.a. Museum of Modern Art i New York.

Den danske autodidakte og verdensberømte multikunstner Per Arnoldi har ydet et meget betydningsfuldt bidrag til den antifascistiske kamp.
Per Arnoldi besidder en fascinerende evne til i få streger og klare farver at favne store, komplicerede problemer, at uddybe og berige menneskets tanker og sind – og kunsten.
Per Arnoldis antifascistiske plakat “Det knækkede hagekors” fra 1993, medvirkede til mobeliseringen af de over 100.000 mennesker som deltog i den storslåede og hidtil største antinazistiske , antiracistiske folkefest med deltagelse af mange afholdte kunstnere.
Der var dog også kritiske røster, som mente, at hagekorset ikke under nogen form, heller ikke tildækket, antydet eller sønderbrudt som her, skulle vises. Det skulle være død og borte for stedse. Holdningen var baseret på det absolutte forbud mod nazismen, som blev besluttet ved den store krigsforbryderproces og domene i Nürnberg efter krigen.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.